Ons olie zuipende huis

Veni Vidi Amavi

“We came, we saw, we loved”

Deze woorden zijn een klein tipje van de sluier van mijn leven op dit moment. Ons leven. Een leven waarin we altijd onderweg zijn maar altijd thuis. We leven in onze pas gekochte olie zuipende bus die de mensheid laat wanen in een geurende diesel rookwolk die uit het achterste van ons thuis tevoorschijn weet te komen. Onze pracht van een Volvo kwam niet door de keuring , vandaar een busje. Rijdend in ons kleine huisje op wielen besef ik me dat we voor het eerst zijn gaan samen wonen. Niet in een huis of apartement maar in de laadruimte van een bestelbus, die we uiteraard om hebben gebouwd tot een fantastisch houten huisje. Het voelt geweldig bevrijdend voor me. De wereld is onze achtertuin, een waterval misschien ooit onze douche (dan zijn mijn dreadlocks pas echt gelukkig!) en niet te vergeten: de oceaan ons grote oneindige zwembad.

Als we op een camperplaats arriveren duiken we meestal direct naar achteren ons kleine huisje in en steken we de kaarsjes aan. Ik kan niet zonder kaarsjes of kampvuur. Jij wel? Ook ontstaat er een sterke behoefte naar thee dus hoor je al snel een heftig gejammer vanuit de fluitketel komen. Verhuizen van een huis naar een busje in hartje winter hadden we niet echt heel erg bij stil gestaan. Maar, tot nu toe hebben we de kou goed kunnen handelen, al was het af en toe wel al klappertandend.

Een thermo trui en legging aan, babykruiken in ons masterlijke bed en een gaskacheltje aan maken me intens gelukkig. Verbazingwekkend hoe ons lichaam zichzelf kan warm houden of kan opwarmen. God heeft ons geniaal gemaakt. De afgelopen dagen raasde een westerstorm over ons land terwijl we “veilig” in ons busje lagen voelde en hoorde we de loeiende wind die tegen ons busje beukte. Bang was ik wel een beetje voor vallende bomen en stortende hagelbuien met hagelstenen die onze voorruit zouden doen splijten. Maar gelukkig beleefde ik dit alles veilig in de armen van mijn liefste en voelde het als een geweldig avontuur. Ik bedoel, waar wil je liever zijn met storm dan in de armen van je geliefde?

Het gekke is dat ik bijna alle dagen dat ik in dit busje woon ziek ben. Vanaf Kerst tot aan nu hoest ik me helmaal kapot, soms huil ik met een belachelijk schor huilgeluid na een hoestbui. Lichamelijk breekt dat me wel degelijk, maar in mijn hoofd voel ik me intens blij. Blij met alles. Met dit leven. Met mijn liefste, met mijn familie, onze bus en onze vrienden in Spanje waar we eind deze maand heen gaan om daar 3 maanden te wonen en te helpen in “The Valley” zoals ze hun prachtige paradijsje noemen.

Aankomende dagen gaan we de schuurmachine op onze bus zetten We veranderen de lelijke witte kleur in een mat krijtbaar legergroene kleur. Ik kan niet wachten!

Lieve groet,

Ine-Maartje

27 gedachtes over “Ons olie zuipende huis

 1. Jeeeej zo blij met jouw blog die perfect beschrijft hoe we ons zo vrij voelen, met niemand liever dan met jou lieve schat ga ik dit avontuur aan. En die olie, ja, mooi effect wel bij het optrekken he? Wel grappig dat zonder de Action wij niet in dit huis konden leven haha… Snel maar een dakrek zodat we een zooi olie mee de grens over kunnen nemen lol… Kusje

  Liked by 1 persoon

 2. mooi geschreven Ine -Maartje !
  Zo,n kleine woning en toch gelukkig!

  hoop dat snel fit bent….een goede reis naar bestemming !!

  Liefs Oma xx

  Like

  1. Helaas nog niet, de reparatie duurt tot eind deze week, en dan hopen we eindelijk weg te kunnen. ☺️ Het wachten duurt erg lang🙄 Maar, komt goed, er komt snel weer een nieuw verhaal hier 😀 liefs😘

   Like

  1. Goed, de bus hebben we vandaag weer teruggekregen. Helemaal in orde. 🙂 Nu hopen dat we morgen de papieren krijgen van ons kenteken en dan nieuwe platen laten maken en dan lekker weg, eindelijk! Hopen dat de post mee werkt. 🙂 Zo druk dat ik niet veel heb kunnen schrijven, maar dat komt wel als er wat meer rust is. 😀😅 Kusss

   Like

  1. Hey oma, we zijn inmiddels in Frankrijk, net laat aangekomen, nu wat eten en dan slapen… We willen richting de Westkust van Frankrijk, en daarna weer het binnenland in. Veel sneeuw onderweg, spannend maar tot nu toe geweldig😀🚌 Liefsss

   Like

   1. Goeiesmorgens. Dus jullie zijn lekker onderweg. Ik was elke keer al aan het kijken of er nog nieuws was😉
    Wens jullie een fijne reis

    Like

   1. en… ben je weer beter? lekker veel in de zon ! erg gezond!

    groetjes uit Veenendaal voor jullie.

    liefs Oma xx

    Like

 3. ha hoe gaat het nu met je gezondheid daar ?? Ine Maartje ??
  is het steeds mooi weer ?
  en… wanneer komen jullie terug??
  Hier is het ook zonnig weer ..heerlijk.

  groetjes voor jullie .!! liefs Oma xx

  Like

  1. Heey oma, gaat goed hier. Het weer is erg opgeknapt de laatste weken. Nu komt er een kleine storm of veel regenval aan en zijn we weer rustig onderweg naar Nederland, waar we ongv 2 weken over kunnen doen. Heeeelijk om weer te rijden in de bus. We gaan terug voor een bruiloft en geld verdienen. 🙂 blogs schrijvem is niet veel gelukt, aangezien we niet veel internet hadden en veel andere dingen deden. Zin jullie weer te zien hoor! Liefs ❤️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s